https://www.facebook.com/tr?id=799945906851728&ev=PageView&noscript=1

Lyseis Systimaton Stathmefsis

Λύση στη στάθμευση, για κάθε ανάγκη.

Οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης ζωής για εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, λειτουργικότητα, έλεγχο και αυτοματοποίηση απαιτούν τη χρήση νέων τεχνολογιών, καινοτόμων μεθόδων και ολοκληρωμένων λύσεων.

Τα συστήματα στάθμευσης είναι η σύγχρονη, ολοκληρωμένη λύση που παρουσιάζει η Οδέσους και προσφέρει τον έλεγχο, την αυτόματη, συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία και διαχείριση των χώρων στάθμευσης ανεξαρτήτως μεγέθους και είδους (υπαίθριοι-κλειστοί) αυτών.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τα συστήματα αυτά καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους.

 • Σύστημα Διαχείρισης Χώρου Στάθμευσης/Πάρκινγκ χωρίς χρέωση

   Περιγραφή

    Αποτέλεσμα πολύχρονης εμπειρίας στον τομέα των συστημάτων Parking είναι η ανάπτυξη ενός πολύπλευρου συστήματος διαχείρισης χώρων στάθμευσης. Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα αφορά χώρους στάθμευσης που δεν έχουν χρέωση αλλά προσφέρονται δωρεάν στους πελάτες συγκεκριμένων καταστημάτων.Parking Management

    Ο ιδιοκτήτης του χώρου στάθμευσης μπορεί να είναι σίγουρος ότι μόνο οι πελάτες της επιχείρησής του θα απολαμβάνουν το προνόμιο της δωρεάν στάθμευσης. Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε πελάτη.

    Υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης τεχνολογίας barcode, δυνατότητα προσαρμογής κάμερας αναγνώρισης πινακίδας, καταμέτρηση οχημάτων και προβολή των διαθέσιμων θέσεων σε φωτεινή πινακίδα τεχνολογίας LED, και άλλες επιλογές που μπορούν να προκύψουν από τις απαιτήσεις του πελάτη.

  Περιγραφή Ενός Τυπικού Συστήματος με barcode

  Ο χώρος στάθμευσης θα αποτελείται από μια είσοδο και μία έξοδο.Parking Management 2

    Η είσοδος θα διαθέτει μία μπαριέρα που θα λειτουργεί με επαγωγικούς βρόγχους και φωτοκύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι τα εισερχόμενα οχήματα θα μπαίνουν ελεύθερα στο χώρο αλλά δεν θα μπορούν να βγουν από εκεί.

    Ο οδηγός/πελάτης θα προμηθεύεται κατά την πληρωμή του λογαριασμού του από το κατάστημα, με ένα απόκομμα/εισιτήριο με τυπωμένο ένα μοναδικό barcode.

    Η δημιουργία, η εκτύπωση και η επικύρωση του μοναδικού barcode θα γίνεται από ένα λογισμικό το οποίο θα είναι εγκατεστημένο σε έναν Η/Υ εντός του καταστήματος.

    Το προσωπικό του καταστήματος ή ο πελάτης πατώντας το μπουτόν θα εκτυπώνει αυτόματα ένα εισιτήριο με μοναδικό barcode όπου και θα το λαμβάνει ο πελάτης.

    Η έξοδος θα διαθέτει μια μπαριέρα που θα έχει επαγωγικούς βρόγχους και φωτοκύτταρα και θα ενεργοποιείται από ένα τερματικό εξόδου. Μέσα στο τερματικό εξόδου θα υπάρχει ένας αναγνώστης barcode.

    Κατά την έξοδό του από τον χώρο στάθμευσης ο πελάτης θα δείχνει το απόκομμα με το barcode στον αναγνώστη του τερματικού εξόδου και εάν το barcode είναι έγκυρο τότε η μπαριέρα θα ανοίγει.

   Βασικός Εξοπλισμός 

  1. Τερματικό Εξόδου: Ειδική, καλαίσθητη κατασκευή η οποία θα στεγάζει τον αναγνώστη barcode, οθόνη προβολής μηνυμάτων και ενδοεπικοινωνία για την εξυπηρέτηση του οδηγού.

  2. Μπαριέρα: Ηλεκτρομηχανική μπαριέρα επαγγελματικής χρήσης, με βραχίονα 3 μέτρα.

  3. Λογισμικό και Εξοπλισμός barcode: Κατασκευή λογισμικού παραγωγής Barcode, ελέγχου και ακύρωσης του. Αναγνώστης barcode, εκτυπωτής, μπουτόν και κατασκευή κυκλώματος για να ενεργοποιεί την μπάρα κατά το άνοιγμα και κλείσιμο.

  4. Επαγωγικοί Βρόγχοι: Λογική μονάδα και επαγωγικά καλώδια για αναγνώριση μεταλλικών όγκων. Οι επαγωγικοί βρόγχοι αποτρέπουν την είσοδο ή έξοδο περισσότερων του ενός αυτοκινήτου τη φορά. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπουμε την έξοδο πολλών αυτοκινήτων με ένα εισιτήριο barcode. Επίσης επιτρέπουν την ροή των αυτοκινήτων προς μία κατεύθυνση αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την έξοδο των οχημάτων από τις δύο εισόδους.

  5. Φωτοκύτταρα: Ζεύγος φωτοκυττάρων με τις βάσεις τους. Η χρήση φωτοκύτταρων λειτουργεί συμπληρωματικά στους επαγωγικούς βρόγχους και αποτρέπει το κατά λάθος κλείσιμο της μπάρας πάνω σε πεζό η σε μοτοσικλετιστή (δεν αναγνωρίζονται από τους επαγωγικούς βρόγχους) ή σε κάποιο σταματημένο αυτοκίνητο (σε πάρα πολύ σπάνιες περιπτώσεις).

   Προαιρετικός Εξοπλισμός

  1. Τερματικό εισόδου : Διαθέτει οθόνη προβολής μηνυμάτων, κουμπί ανοίγματος της μπάρας, ενδοεπικοινωνία για την εξυπηρέτηση του οδηγού.

  2. Μπουτονιέρα: Μπουτονιέρα τριών θέσεων (up-down-stop) για την απομακρυσμένη λειτουργία της μπαριέρας.

  3. Σύστημα καταμέτρησης οχημάτων: Σύστημα καταμέτρησης οχημάτων και εμφάνιση ελεύθερων θέσεων σε φωτεινό πίνακα τύπου LED

  4. Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

  5. Πινακίδες Ενημέρωσης του Κοινού για το Εγκατεστημένο Σύστημα

  6. Φώτα LED: Φώτα LED (λεντοταινία) τα οποία προσαρμόζονται στο βραχίονα της μπαριέρας για καλύτερη σήμανση.

  7. Κάμερες Παρακολουθησης (CCTV)

 • Σύστημα Διαχείρισης Χώρου Στάθμευσης/Παρκινγκ - PDA με χρέωση

   Περιγραφή

  Mobile Ticket Machines  Το σύστημα διαχείρισης σταθμού αυτοκινήτων με PDA αποτελείται από συσκευές και εξοπλισμό που είναι σχεδιασμένος για την κάλυψη των αναγκών της επανδρωμένης εξυπηρέτησης του σταθμού αυτοκινήτων.

    Η λειτουργία του συστήματος είναι σχεδιασμένη ώστε κάθε περιστασιακός ή μόνιμος πελάτης να μπορεί να εισέρθει στο σταθμό και να παραλάβει το εισιτήριο εισόδου από τον ταμία ή τον παρκαδόρο.

    Το εισιτήριο θα περιλαμβάνει ένα barcode και τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία για την καταχώρηση – είσοδο του οχήματος στον σταθμό καθώς και στον φορολογικό μηχανισμό εισερχομένων – εξερχομένων οχημάτων.

   Γενική Περιγραφή Συστήματος

  Parking Management 2Η παραλαβή του εισιτηρίου από τον οδηγό του οχήματος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

  Από το ταμείο του σταθμού.   Σε αυτή την περίπτωση ο οδηγός του οχήματος αφού παραδώσει το αυτοκίνητο, επισκέπτεται το ταμείο του σταθμού όπου ο ταμίας συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο λογισμικό και εκδίδει το εισιτήριο από τον θερμικό εκτυπωτη.

  Από τον παρκαδόρο που παραλαμβάνει το όχημα.   Σε αυτή την περίπτωση ο παρκαδόρος πρέπει να είναι εξοπλισμένος με το ειδικό φορητό τερματικό. Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατόν να εκδόσει εισιτήριο εισόδου στον πελάτη από όπου παραλάβει το όχημα, είτε αυτό είναι έντος του σταθμού ή ακόμα και εκτός στο δρόμο.

    Επιτυγχάνουμε έτσι σημαντική μείωση του χρόνου παραλαβής του αυτοκινήτου, ταχύτατη εξυπηρέτηση του πελάτη και πλήρη μηχανοργάνωση του σταθμού από τον παρκαδόρο εάν είναι εξοπλισμένος με το ειδικό φορητό τερματικό.

    Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις το όχημα θα καταχωρείται στην βάση δεδομένων και θα καταγράφεται στο βιβλίο στάθμευσης προκειμένου να τηρείται ο φορολογικός κώδικας για σταθμούς οχημάτων. Κατά την έξοδο του οχήματος ο πελάτης θα παραδίδει το εισιτήριο του στον ταμία και με την χρήση αναγνώστη barcode ή με την εισαγωγή των στοιχείων του οχήματος στο λογισμικό, θα μπορεί να διαβάσει – καταχωρήσει τα στοιχεία και να χρεώσει το αντίτιμο για την διάρκεια στάθμευσης.

    Ο πελάτης με το που ολοκληρώνει την πληρωμή του, αυτόματα καταχωρείται στην βάση δεδομένων και στο βιβλίο στάθμευσης και λαμβάνει αθεώρητη απόδειξη πληρωμής.

    Το λογισμικό που υποστηρίζει την παραπάνω εφαρμογή διαθέτει την δυνατότητα καταχώρησης μόνιμων πελατών, την δημιουργία στατιστικών στοιχείων, την κατάρτιση λεπτομερών τιμοκαταλόγων, την ένταξη των υπηρεσιών του πλυντηρίου κ.α.

   Περιγραφή Φορητού Τερματικού

    Το τερματικό είναι μια φορητή αυτόνομη συσκευή η οποία περιλαμβάνει οθόνη, πληκτρολόγιο, εκτυπωτή, κάμερα αναγνώρισης πινακίδας, ασύρματη κάρτα δικτύου, λειτουργικό σύστημα Windows CE, λογισμικό στάθμευσης.09 PDA 2

    Τα στοιχεία που καταγράφονται από τον χειριστή μεταφέρονται και κατηγοριοποιούνται στην βάση δεδομένων προκειμένου να επεξεργαστούν και ενημερώσουν το βιβλίο στάθμευσης.

    Το τερματικό έχει ενσωματωμένη κάμερα αναγνώρισης πινακίδας για την καταχώρηση των στοιχείων του εισερχόμενου οχήματος.

    Ο χειριστής έχοντας το τερματικό ανά χείρας καταχωρεί την πινακίδα του οχήματος, και στην συνέχεια από τον ενσωματωμένο εκτυπωτή εκδίδει το εισιτήριο εισόδου.

    Τα στοιχεία μεταφέρονται στην βάση δεδομένων και καταχωρούνται και ταυτόχρονα καταγράφεται – εκτυπώνεται στο βιβλίο στάθμευσης η κίνηση της εισόδου. Η όλη διαδικασία εισόδου διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

 • Σύστημα Διαχείρισης Χώρου Στάθμευσης/Παρκινγκ - με χρέωση

   Περιγραφή

    Αποτέλεσμα πολύχρονης εμπειρίας στον τομέα των συστημάτων Parking είναι η διάθεση ενός πολύπλευρου συστήματος διαχείρισης χώρων στάθμευσης.Parking Management

    Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα αφορά χώρους στάθμευσης που έχουν χρέωση. Ο ιδιοκτήτης του χώρου στάθμευσης μπορεί να είναι σίγουρος ότι η επένδυσή του θα του αποδώσει το μέγιστο δυνατό.

    Είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε πελάτη. Υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης τεχνολογίας barcode, δυνατότητα προσαρμογής κάμερας αναγνώρισης πινακίδας, καταμέτρηση οχημάτων και προβολή των διαθέσιμων θέσεων σε φωτεινή πινακίδα τεχνολογίας LED, και άλλες επιλογές που μπορούν να προκύψουν από τις απαιτήσεις του πελάτη

  Το προσφερόμενο σύστημα διαχείρισης σταθμού αυτοκινήτων αποτελείται από συσκευές και εξοπλισμό που είναι σχεδιασμένο για την κάλυψη των αναγκών της αυτοεξυπηρέτησης.

    Η λειτουργία είναι σχεδιασμένη ώστε κάθε περιστασιακός ή μόνιμος χρήστης να μπορεί να κατευθύνει ο ίδιος το όχημα του στην θέση στάθμευσης του Σταθμού Οχημάτων καθώς και να το περιλαμβάνει κατά την διαδικασία αναχώρησης.

  Parking Management 2Ο Εξοπλισμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την Λειτουργία και Διαχείριση του Σταθμού αφορά:

  • Μονάδες Εισόδου έκδοσης εισιτηρίων και ανάγνωσης καρτών
  • Μονάδες Εξόδου
  • Μπάρες Εισόδου – Εξόδου
  • Σύστημα αναγνώρισης και καταγραφής αριθμών κυκλοφορίας
  • Επαγωγικούς βρόγχους
  • Πινακίδες ένδειξης πληρότητας
  • Αυτόματες Μηχανές Πληρωμής
  • Πληροφοριακές πινακίδες πληρότητας
  • Χειροκίνητo Ταμείo
  • Ενδοεπικοινωνία με τις συσκευές Εισόδου – Εξόδου – Αυτόματα Ταμεία με το Κέντρο Ελέγχου
  • Κέντρο Ελέγχου με τον απαραίτητο εξοπλισμό Λογισμικό – Συσκευές
  • Κάθε όχημα που εισέρχεται στο σταθμό εφοδιάζεται με το εισιτήριο εισόδου από τα τερματικά ελέγχου εισόδου. Κατά την έξοδο των οχημάτων οι κάτοχοι των οχημάτων είναι υποχρεωμένοι να επισκεφτούν τα σημεία αυτόματης πληρωμής του αντιτίμου στάθμευσης και στην συνέχεια να εξέλθουν από τον σταθμό μέσω των τερματικών ελέγχου εξόδου.
  • Η αρχιτεκτονική του συστήματος στηρίζεται στην επικοινωνία μεταξύ των συσκευών με πρωτόκολλο Ethernet όπως απαιτούν οι νέες τάσεις τεχνολογίας. Αυτό δίνει στο σύστημα ευελιξία, σταθερότητα και μεγάλη ταχύτητα επεξεργασίας και αποτελέσματος προς τους χρήστες με την επιλογή διασύνδεσης και ενοποίησης πολλών χώρων στάθμευσης.

  Επιπλέον είναι δυνατή η απομακρυσμένη παρακολούθηση αλλά και η επέμβαση για επίλυση προβλημάτων μέσω WAN & VPN, ADSL ή dialupconnection μέσο ISDN.

  Το σύστημα περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και λογισμικό που απαιτεί η ελληνική νομοθεσία.

  Το σύστημα αenαon φέρει σήμανση CE και είναι πιστοποιημένο κατά:

  EN 60950-1:2006 +A1:2010 +A11:2009 +A12:2011 EN 60950-22:2006 +A11:2008

 

Odesus Footer

Τηλεφωνικό Κέντρο:

(+30) 210 322 7140 - Αθήνα
(+30) 2310 943 400 - Θεσσαλονίκη